Language:  

Çavdar Ekmeğinin Faydaları

blog post

Avrupa'nın kuzey ülkelerinde bol miktarda Çavdar Ekmeği tüketilmektedir. Yapılan incelemelerde, her gün Çavdar Ekmeği tüketen insanların olduğu ülkelerde "Kalp ve Damar Hastalıklarının" ender olduğu görülmüştür.

Ayrıca Çavdar Ekmeğinin damarlara esneklik verdiği, kanın akıcılığını sağladığı ve "Damar Sertliğine" iyi geldiği belirlenmiştir. Çavdarın kabızlığı önlediği de anlaşılmıştır.

Çavdar Ekmeği özellikle "Şeker Hastaları" için en önemli diyet besinlerinin başında yer almaktadır. Şeker hastalarının her gün düzenli olarak "Çavdar Ekmeği" yemeleri tavsiye edilmektedir.

Çavdar Ekmeği besin ve lezzet açısından çok önemli bir gıdadır. Özellikle, "Prostat Kanserinin" oluşmasını engelleyici etkilerinin olduğu, yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.

Çavdar'da "Kanın Tazelenmesinde" yararlı demir ve folik asit ile diş mineleri için gerekli flor bulunmaktadır. Ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, iyot bakımından da zengindir.